Google+
Το Πεζούνι λαλεί: Έν είμαι ρομαντικός, ονειροπολος, κοντός. Έν είμαι ευγενικός αλλά ούτε τζε ψέυτης. Εν είμαι σοβαρός (συχνά), ακομπλεξαριστος, δυστιχισμενος. Δαμέ δεν γράφω ότι θέλεις και όπως θέλεις. Σεβάστου τον χώρο μου τζε αν θα διαβάσεις τι γράφω, να θυμάσε ότι διαβάζεις με δική σου ευθύνη

4.12.11

TEDxNicosia

Αλλόου κοπέλια,
νομίζω εξανασυνάφερά σας για το TED μες τούντο μπλόγκ, αλλά επειδή είσαστεν ξιασσάριες, εμπάτε δαμέ να δείτε www.ted.com .
Βασικά εν ένας οργανισμός που πιάνει αθρώπους με ενδιαφέρων ίδεες, τζε διά τους 18 λεπτά Stage Time για να τες πασάρουν, τζε μέσα που τα χρόνια, το TED εκατάληξεν να είναι ένας πολλά influential τζαι διάσιμος οργανισμός που επροόθησεν χιλιάδες ιδέες που απλούς τζε γνωστούς αθρώπους γυρόν που τον κόσμο.
Τζε που λαλείς, μια πολά ενδιαφέρον γυναίκα, η Μαρίνα, η οποία παρεπιπτόντος φένετε 10 χρόνια ποιό μιτσιά απότι είναι στα αλήθκεια (Καλα, μόλις έμαθα την πραγματική της υλικία, εγένησα αυκό!), οργάνοσε το TEDxNicosia όπου x=independantly organized event. Δηλαδή έφερε το TED στην Κύπρο, με τον σκόπο να προοθήση διάφορες ενδιαφέρον ιδέες Κυπρέων.
Επία σαν volunteer τζε εβοήθησα την ημέρα του show τζε μπόρω να πώ ότι νιώθω πολλά proud που το έκαμα (Plus I got to see the show for free!)
Ήταν εξερετικά οργανομένο για τα Κυπριακά δεδομένα, με καταπληκτικούς ανθρώπους μπλεμένους μέσα τζε με (κάποια) μαγευτικά speeches. Το θέμα ήταν αρκετά vague μπορώ να πώ -τζε καλά εκάμαν βέβαια- όμως είχεν κάποια μορφή επειδή τα παραπάνο speeches ήταν άμεσα συνδεδεμένα με θέματα στην Κύπρο.
Με τον τίτλο "Dream.Risk.Care.Live!" επέρασα μιαν καταπληκτική μέρα, που τες 7 το προί ώς τες 7 την νύχτα, τζε άξιζε την άδεια που έβαλα που τον στρατό για πολλά παραπάνο.
Τα Speeches εν ανεβήκαν ακόμα στην ιστοσελίδα του TED αλλά μόλις ανεβούν εν να σας ενημερώσω με τα 3 αγαπημένα μου να πάτε να τα δείτε.

Άκουσα μιάν συγκινητική ομιλία για επανένωση φίλων που εχωριστήκαν με την εισβολή, άκουσα για τα renewable energy sources στην Κύπρο τζε πώς να τα προοθήσουμεν, ομιλίες για ψυχολογία, για επιστήμη, για sailing τζε για ultra-marathons (νε, εγνώρισα έναν άθρωπο που έκαμε μαραθόνα 1000km κουβαλόντας δικά του αναλώσημα μέσα σε 9 μήνες, τζε ήταν αρκετά μαγικός ο τρόπος που το επαρουσίασε) , για προσωπικά δεδομένα, για microbiology τζε για έγκυους γυναίκες. Εχασκιαστίκετε, αλλά λεώ σας ότι ήταν ούλα κάπως συνδεδεμένα, τζε το show εν έχανε το general purpose..
Τεσπα, έν θελω να πώ πολλά, εν να σας πώ πότε εν να ανεβούν οι ομιλίες, αλλά τζε κάτι άλλα βίντεο που ετραβήσαν τζαμέ με κάποιους TEDxters να παρουσιάζουν τα όνειρά τους στην κάμερα...
 Έφια που τζίνο το event σίουρα αρκετά inspired τζε νιώθοντας τζε λίον άχριστος μπόρω να πώ...
Το όνειρό μου ήταν πάντα να ταξιδέψω τζε να ανακαλύψω, τζε τωρά που είμαι τόσο κοντά στην υλοποιησή του, τραβώ πίσω... αλλα τούτα εν άλλα θέματα..

Αν έχετε iPhone γυρέψετε την εφαρμογή "TEDxNixosia" τζε εμπάτε τζε δαμέ να δείτε τζε λίον την ομάδα τζε τους ανθρώπους που επαρέδωσαν ομιλίες www.tedxnicosia.com

(Φωτογραφία του Πάυλου Βρυωνίδη)
(Φωτογραφία του Πάυλου Βρυωνίδη)

(Φωτογραφία της Andrie Joseph)
(Φωτογραφία της Andrie Joseph)


(Έν έχω δικές μου φωτογραφίες να σας δείξω επειδή εγώ τζε η κάμερα μου τσακοθήκαμεν τελευτάια τζε έν της πολλο-μιλώ... εξους μη)

Αφίνω σας με ένα που τα αγαπημένα μου TEDtalks ever ..

 

Υ.Γ. Νομίζω ότι με τούτο το ποστ, έσπασα το κάθε ρεκόρ ορθογραφικών ανα γραμμή! Πέρνω γκίνες η οι?)

No comments:

Post a Comment